23 март 2018

Скијање у Бриансону


Приведосмо и то крају… хајде да побројимо предности и мане.

Карактеристика
Предност
Мана
Бескрајни километри стаза
Бескрајни километри стаза, јбт!
Неке стазе можда не откријете. Такође, велика опасност од будућих снобизама типа „То срање има само 140 км стаза, па нисам полудео да тамо идем“)
Потпуно другачија кристална структура снега у односу на скијалишта до две хиљаде.
(Овде и најмање рупе и процепи у снегу имају ону ледник-плаву боју.) Снег се не топи и не цури чак и кад се ви кувате од врућине и цео дан остаје прашкаст, док код нас већ на минус три снег буде готов да шљоне.
Whiteout или забељење. Кад сунце зађе за дебљи облак, дифузно светло се са свега исто одбија и буквално цела планина постаје преекспонирана па замућена – нећете знати ни где је граница стазе, а камоли разликовати детаље на стази, буквално ни под скијама.
Радно време ски-школа
Наменске површине за апсолутне почетнике, „возићи-орачи“ се виђају само на стазама занимљивим једино почетницима, на остале стазе се иде крајем дана, кад се раја разиђе, да не сметају.
Каква црна мана, то треба свуда тако!
Бесплатне пикник површине
Површине на местима са лепим погледом, уређене, ограђене, са лигештулима, столовима и клупама, уз бесплатно коришћење гасног роштиља и особље које то после сређује.
Мана је што наша држава није оном говнару порушила оно срање наврх Копаоника, натерала га да уместо тога направи ову ствар и принудно му запослила породицу као раднике на одржавању.
Љубазно особље
Врло често ће вам шљакери на жицама пожелети добар дан или се осмехнути.
Нису манекенке у купаћим :(
Жичаре
Ништа нарочито, има бржих и споријих.
На неким жичарама немају редукторе, него акцелераторе, ломе ноге без проблема, после се вуку узбрдо. Такође, ниједна жица нема хаубу. Чак и по лепом времену има два места где увек љуто дува, а могу мислити како је забавно усред мећаве.
Локација
Аххх, Алпи
Трошак пута не оправдава краће боравке (продужени викенд)
Смештај
Лепо опремљена кухиња у апартману.
Неудобни кревети, нестварно мало простора за одлагање ствари (французи су озлоглашени по кнапљењу, чуо сам са више страна). Рачунајте на живљење из кофера, организујте ствари по кесама.


Узгред, да, морам да очистим сензор...





















































Нема коментара:

Постави коментар