12 фебруар 2018

Не тражите смештај на AirBNB! (ако сам глуп, нисам луд)

Да ли сте некад на AIRBNB-у тражили смештај на дуже? Ако нисте, ни немојте. Ја то одавно знам, али решио сам да практично илуструјем принципе који тамо функционишу.

Почнимо, дакле, претрагу познатим ставкама. Тражимо смештај за двоје у месечном опсегу до 400 € са свим трошковима, значи, не би смело да иде преко 13 евра дневно.

Прво што ћете видети да је такав смештај обично у бестрагији. Али ево, нашли смо нешто што изгледа лепо за 12 € дневно за две особе.


Хајде да видимо шта се дешава кад унесемо дужину боравка...




ПЛОП. 11 ноћења за 353 €, илити 32 € дневно са чишћењем и талом AIRBNB-а, / 26 € без додатака и уз попуст за дужи останак. Шта бре 26 евра, којих 26 евра?! Где је 12 евра?

Океј, очигледно је требало одмах навести датуме у претрагу, јер туристичка сезона већ креће да гори крајем марта и не треба се надати ценама као што су ван сезоне, у фебруару. Ево, на пример, ако закажем следеће недеље...




Ок, моја грешка, очигледно сезона почиње већ крајем фебруара, а у марту је шпиц!
Чисто да се напомене, ако резервишете викенд у фебруару, цена је као у шпицу сезоне.

Добро.
Хајде да видимо како је то ван сезоне, нека безвесна јесења смена...

Хм, десети месец. Крајња романтика.
508 евра месечно, дакле 17 (19) дневно.

За ове паре на шпанским сајтовима добијам пентхаус у елитном предграђу Гранаде, са приватним базеном и погледом на комшиницу која је под уговорном обавезом да се сунча у топлесу кад год нема падавина.

Чисто да знамо..

Нема коментара:

Постави коментар